"FEN EĞİTİMİNDE MÜHENDİSLİK TASARIMI VE UYGULAMALARI Bir Eșya | Bir Malzeme” kitabı açık erişim olarak yayına girmiştir

2019-2020 Akademik Yılı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü, Fen Bilgisi Öğretmenliği programı 3. sınıf öğrencilerinin tasarımlarının merkeze alındığı “FEN EĞİTİMİNDE MÜHENDİSLİK TASARIMI VE UYGULAMALARI Bir Eșya | Bir Malzeme” kitabı açık erişim olarak yayına girmiştir. Kitap üç bölümden olușmaktadır. Birinci bölüm, mühendislik tasarımının doğası ve sınıf içi uygulamalara aktarımı ile ilgili kuramsal çerçeveyi içermektedir. İkinci bölümde, öğretmenler için sınıflarında mühendis gibi düșünme alıșkanlığının gelișimine katkı sağlayacak tasarım temelli etkinlik örneklerini bulunmaktadır. Bölümde geleceğin yașam ortamlarının tasarlandığı, tüm yıla yayılabilecek proje geliștirme çalıșması olarak da planlanabilecek örnekler sunulmuștur. Bölüm sonunda öğrenciler için tasarım raporu örneği ve öğretmenler için tasarım değerlendirme rubriği paylașılmıștır. Ayrıca bu bölümde yazarlar tarafından gerçekleștirilen “bir eșya bir malzeme” proje fikri geliștirme stratejisi altında mühendislik tasarım sürecinin detaylı anlatıldığı bir örnek proje çalıșmasına da yer verilmiștir. Son olarak, mühendislik tasarım sürecine dayalı etkinlik șablonu ve tasarım değerlendirme ölçeği paylașılmıștır. Kitabın üçüncü ve son bölümü, mühendislik tasarım becerilerinin gelișimine katkı sağlayacak ve fen bilimleri öğretmen adayları ile bir eğitim öğretim yılı süresince gerçekleștirilen 15 seçili projeyi kapsamaktadır. Yalın karmașık bilim serisi felsefemizde hazırladığımız kitabımızın yazarları Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver ve Dr. Hasan Zühtü Okulu’dur.

Kitaba ulaşmak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 04.03.2022 12:23 Okunma Sayısı : 761